Sűrű miszóleves
S?r?és látszólag tartalmas miszóleves-változat, pedig alig van benne kalória.
- 8-10 centis jégcsapretek-darab
- fél kocka kemény tofu
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál mirin
- 4 kanál miszó
- 1 liter dasi (vagy 1 zacskó instant dasipor 1 liter vízben)
A jégcsapretket hámozd meg, majd vágd 8 centi hosszú, gyufaszál vékonyságú csíkokra. A tofut vágd két szeletre, majd b?, forró olajban süsd ropogósra. Vedd ki az olajból, csepegtesd le. Két dl vízben keverd el a mirintés a szójaszószt, forrald fel, majd tedd bele három percre a sült tofuszeleteket. Ezután vágd vékony (2-3 mm vastag) csíkokra. Forrald fel a dasit, szórd bele a retketés a sült tofu-csíkokat. A miszót két kanál hideg vízzel alaposan keverd el, majd öntsd a levesbe. Azonnal tálald (vagy legalább vedd le a t?zhelyr?l; a miszót nem szabad forralni, mert elmegy az aromája).
A jégcsapretek mellett használhatsz julienne-re vágott sárgarépát is. Kockára vágott friss (selyem)tofuval, gombával gazdagíthatod.